Dojemné štěstí. Má hospodu, Downův syndrom a obejme vás

Albuquerque (USA) – Když lékaři manželům Jeanie a Keithovi Harrisovým před 26 roky řekli, že jejich syn trpí Downovým syndromem, rozhodli se, že udělají vše pro to, aby mu dopřáli plnohodnotný život.Teď mohou s dojetím konstatovat, že se jim to nejen povedlo, ale že své předsevzetí dokonce překonali.Jejich dnes už dospělý syn je hrdým majitelem restaurace s třiceti zaměstnanci. A to ne jen tak ledajaké.

V rodném městě Albuquerque v Novém Mexiku zřídil „nejpřátelštější podnik na světě“, kde zákazníci krom jídelního menu dostávají i bezplatný projev přízně – Timovo objetí, které prý lidem navrací chuť do života.Zřejmě to má něco do sebe, protože od otevření restaurace U Tima (Tim’s Place) před necelými dvěma roky už počítadlo naměřilo přes 19 tisíc objetí.S nápadem, že by si Tim Harris mohl zřídit restauraci, přišli jeho rodiče. Všimli si totiž, že je velice přátelský, skvěle vychází s lidmi a má na ně pozitivní vliv.

Talent sdružovat lidi
Když Tim v roce 2004 maturoval, byl zvolen absolventem roku. Oblíbili si ho ale i hosté restaurace, kam chodil na brigádu. „Začali tam chodit v době, kdy měl Tim zrovna směnu. Bylo vidět, že ho rádi vidí,“ cituje místní časopis The Magazine Timova otce.
Tima práce v pohostinství bavila, a tak odjel studovat potravinářství a management na Eastern New Mexico University v Roswellu. Po návratu strávil spolu s rodiči dva roky cestováním na jachtě.
Také na cestách se projevovala jeho schopnost získávat si přízeň lidí. „Má unikátní dar sdružovat lidi. Nemyslí si, že je odlišný, a ostatní o tom umí přesvědčit,“ dodává otec.
Tima práce baví. „Nejraději mám, když si mohu k zákazníkům sednout, a pokud to potřebují, také je obejmout. Chci, aby se tu cítili dobře, a ten pocit si odnesli s sebou,“ prozradil majitel originální restaurace televizi CBS.
Přestože v ní tráví většinu času, stíhá se i připravovat na paralympiádu. Hraje basketbal, volejbal a hokej.

Občas do jeho restaurace přijdou i různě postižení lidé. „Říkám jim, že i přes handicap je možné splnit si svůj sen,“ uzavírá.

Zdroj: http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=750202#utm_medium=dynamiclead&utm_source=centrumHP&utm_content=position-18

Zde můžete shlédnout také video.