Pozvánka na kurz muzikoterapie

Katarína Grochalová, PhDr, diplomovaný hudební terapeut švédské FMT-metody, si vás dovoluje pozvat na celodenní kurz muzikoterapie. Kurz je určen všem zájemcům, rodičům i odborné veřejnosti, kteří mají v péči a pracují s dětmi se specifickými potřebami. Kurz proběhne převážně prožitkovou formou a bude orientován na poskytnutí praktických rad účastníkům. Po domluvě je možná osobní konzultace a návštěva mého pracoviště včetně účasti na terapeutické hodině.

Anotace kurzu

Kreativní kognitivně-behaviour orientovaná muzikoterapie

Při koncepci muzikoterapeutických technik se částečně inspiruji švédským programem MUISK – Musik inför skolan – tj. hudba u dětí předškolního věku. Přizpůsobila jsem aktivity našim podmínkám a vycházím z pozorování potřeb dětí a mladistvých, kteří vyžadují speciální péči. Jedná se o klienty s různým typem zdravotního poškození, včetně zrakových vad.

Čas prezentace: 9:45–15:15 (přestávka na oběd 12:00–13:00)

Švédská FMT-metoda

FMT metoda je muzikoterapie zaměřená na stimulaci funkcí lidského těla. Jedná se o krátkou prezentaci převážně prožitkovou formou, při níž ukážu styčné body FMT-metody s kognitivně – behaviour orientovanou muzikoterapií a vhodnost kombinace obou metod.

Čas prezentace: 15:30–17:00
Závěrečná diskuze: 17:00–17:30

Organizace

Termín kurzu: 23.června 2012 9:45–17:30.
Místo konání:
Brno (přesné místo bude ještě upřesněno)
Cena
: 1 500 Kč (včetně individuálního poradenství)

V případě zájmu obdrží účastníci osvědčení o účasti na kurzu.

Zájemci o kurz se mohou přihlásit na e-mailové adrese katgro@volny.cz, a to nejlépe do poloviny června 2012. Počet míst je omezen.

O lektorovi

Katarína Grochalová, PhDr, je diplomovaný hudební terapeut FMT-metody. Studovala FMT- metodu na hudebně-terapeutickém institutu ve švédské Uppsale. Kromě toho absolvovala hudebně-terapeutický kurz M. Gerlichové v Praze, základní a první licenční kurz Tomatisovy metody ve Stockholmu a výcvik programu MUISK v Uppsale. Pracuje jako hudební terapeut na SŠ, ZŠ a MŠ pro zrakově handicapované v Brně a věnuje se přednáškové činnosti. Je autorkou článků o FMT-metodě a příspěvku v publikaci Základy muzikoterapie – Grada 2009. Je členkou asociace švédských muzikoterapeutů FMS a členkou české asociace muzikoterapeutů.