Týden pro inkluzi v Divadle Polárka

“Handicap nemá a nemusí člověka vyčleňovat ze společnosti, bránit mu v nejrůznějších aktivitách a radostech – třeba hraní divadla”

Divadlo Polárka se v říjnu zapojí do celorepublikové akce “Týden pro inkluzi” – v rámci ní srdečně zve na malý festival, na kterém budou k vidění krom jiného zcela ojedinělá divadelní představení dětí i dospělých s různým typem handicapu.

Během festivalu mohou diváci navštívit i dvě představeni, ve kterých hrají herci s Downovým syndromem. 20.10. 2016 je to představení „Kdopak by se DS bál?“ které je součástí komponovaného večera „Být či nebýt SPOLU?“ a 23.10.2016 je to představení „Maminko, jsi důležitá jako šraňky v tunelu“.

„Týden pro inkluzi“ pořádá Rytmus – od klienta k občanovi, o.p.s. ( www.rytmus.org ). Cílem této celostátní aktivity je podpořit integraci handicapovaných lidí do většinové společnosti a překonávat informační i praktické bariéry, se kterými se osoby s postižením ve svém životě potkávají. Letošní ročník je věnován podpoře učitelů. Více informací o celostátní akci najdete zde, nebo v přiloženém letáku.