Daniel-1

Je to až neskutečné, ale v červnu mu bude už 16, při vzpomínce na malinké nedonošené klubíčko už se jen usmívám. Vyrostl z něho citlivý a veselý mladík, který nás mnohdy velmi překvapí. Nejradši ze všeho má knížky, není dne kdy by si nečetl, hraje na flétnu, rád zpívá, sleduje tv-seriály, zprávy, soutěže. Určitě se dočkáte i článečku od něho, tentokrát to zahájím já.

Na leden jsme naplánovali dvě akce-kurz sociálních dovedností v Brně a Lyžařský víkendový kurz na Křemešníku. Do Brna se Dan moc těšil, neboť jezdit sám do školy je jeho velký sen už asi od 2.třídy. Když jsem mu řekla, že přijede Monika z Prahy a bude si s dětmi povídat, jak toho dosáhnout.

Ve škole oznámil, že se jede do Brna naučit cestovat sám a prostě do školy bude chodit sám, čímž vylekal paní učitelku a musela jsem to uvést na pravou míru.

Víkend s dospěláky byl Danovým velkým snem již od hlavních prázdnin, kdy jsme se byli podívat na Křemešníku, kde byl i Jan Zadražil, oblíbený seriálový hrdina. Dana čekal náročný víkend i díky tomu, že nikdy nelyžoval, ale moc se těšil. Domů se vracel hodně unavený/dokonce nedělní lyžování prospal/,ale to jsem očekávala, neboť ta hypotonie ho celkem limituje.

Zvládl chůzi v přeskáčích, sám odnesl lyže na sjezdovku a dokonce i jízdu po sjezdovce, vlek. Jen si trošku postěžoval na instruktora, že byl přísný. Nejen že měl možnost vyzpovídat Honzu, co nového v seriálu, ale také poodhalil tajemství televizních maskérů, jak se z herce stane jednooký. A nejvíc asi překvapil tím, že už ho zajímají holky a otázky jak se k nim má chovat….

leden 2013