Matyášek-3

DSC00239 DSC00246 DSC00259

Dobrý den…
Zdravíme všechny :-). Ráda bych se s Vámi podělila o další pokroky (nemoci) našeho Matyáška… Do minulého dílu jsem psala, že si Matyáš prodělal svůj první zánět středního ucha, ale bohužel tím nám nemoci neskončily :-(. Tři týdny na to se dostavila angína. Takže v těch největších teplech jsme si užívali vysokých horeček. Takže během měsíce a půl dostal dvoje antibiotika…Teď snad už bude mít trochu klidu a nic se nevyvrbí…

Na začátku května jsme začali docházet na hipoterapii a musím říct, že se mu to moc líbí. Sice se sám ještě na koníkovi neudrží, ale posun je tam určitě vidět. Včera byl po šesté a bylo už znát, že nějaké to kolečko vydrží sedět sám bez podpory paní terapeutky :-). Můžu všem, co ještě hipoterapii nezkusili vřele doporučit. Je to strašně fajn vidět jak ho to baví.

Z čeho mám ale největší radost je přiřazování stejných obrázků. Dozvěděla jsem se, že by tím měli děti začínat a proto jsem koupila pexeso s jednoduchými obrázky zvířátek. Výsledek přišel hodně brzo, hned na podruhé pochopil, co se po něm chce a obrázky začal přiřazovat:-). Byla jsem šťastná jak blecha a myslím, že i on je na sebe pyšný, jak moc mu to jde.

Jinak dokola a dokola cvičíme, aby se konečně rozlezl po kolínkách. Moc to zatím ještě nejde, ale po dobrých radách jsem ho dostala alespoň na občasné houpání v kleku a to bereme jako velký kus dobře odvedené práce :-).
Snažíme se chodit co nejvíce ven mezi lidi. Je na něm vidět, že ho okolí zajímá a rád se seznamuje s novými lidmi. Na nikoho se nemračí a s každým je hned kamarád. Můžeme, sním jít kamkoliv, všude se chová moc hezky a dostává se nám jen pozitivních reakcí cizích lidí a to nás moc těší a hřeje u srdíčka 🙂
Všem Vám přejeme s Matyáškem moc hezké prázdniny plné sluníčka 🙂

napsáno v červenci 2013