Martínek-5

DSC09478 DSC09485

Tento školní rok jsme dostali novou, ale opět úžasnou, opravdu úžasnou paní učitelku.
Asistentka Bára je již zkušená, stále ještě vnímavá, mladá, plná síly i trpělivosti, co víc si přát?….
Musím přiznat, že i přes snahu všech zúčastněných byl „rozjezd“ v druhé třídě trochu pomalý, i když jsme celé léto (v rámci možností) trénovali, přesto Martínek některé věci zapomněl a trvalo, než jsme si opět najeli pravidelný školní režim.
Snad díky teplému počasí se nám podařilo překonat podzim bez nemocí, což je pro nás učiněný zázrak, vždy počítám dny, týdny, kdy nechybíme ve škole a tentokrát už máme spoustu známek a odchozených dnů :-).
Kolektiv dětí ve škole je skvělý. Martínek začal své spolužáky více „brát“. Sice si s mužem zrovna nelibujeme v hromadných akcích, ale snažíme se spolužáky alespoň po troškách, tu a tam, přizvat k nám domů, na draky či do mé práce. Ano, to je asi největší novina, po téměř deseti letech jsem získala práci. Není to sice nic velice společenského, kariéra z toho také nekouká… :-), ale… jsem v práci. V rámci projektů EU jsou i v našem malém městečku rekvalifikační kurzy pro maminky na a po mateřské dovolené. Já hlídám děti zúčastněných maminek, což je výborné v tom, že pracuji v sokolovně, v herně a kdykoliv je nutné, mohu si své děti vzít sebou. Minimálně naše děti jsou z toho nadšené a o podzimních prázdninách jsme do mé práce vzali i pár spolužáků, kterým se velké prostory s tělocvičnou též velmi líbily.
DSC09337 DSC09290Přikládám fotografie našeho cyklisty!
Firma TOS Hulín, u které je muž zaměstnán, nám poskytla dar na zakoupení tandemového kola, díky kterému teď můžeme jezdit i na delší trasy beze strachu, že se Martínek ohlédne a skončí třeba v příkopu. Kdyby někdo z vás potřeboval skrz tandem poradit, klidně se na nás obraťte, jsme s ním velmi, velmi spokojeni.
A ještě jedna veliká radost nás v tyto dny provází…. Martínek se stal nadšeným čtenářem, ač jsme neprobrali ještě některá písmena abecedy(háčky), snaží se číst – kdekoliv, cokoliv, všechny nápisy, cedulky, nadpisy !!!! Je to úžasné!!! Krásný čas.
Přejeme vám podzim plný barev a slunce K+MMM+B