Matyášek-4

100_0662 100_0707

Dobrý den 🙂 Rádi bychom Vás všechny pozdravili a popřáli všem krásný podzim bez nemocí… S Matyáškem jsme prožili krásné léto…Koupali jsme se v bazénu, hráli si venku na dece a jezdili po výletech. Musím říct, že Matyášek je cestovatel každým coulem :-). Měli jsme trochu strach, jak bude zvládat delší cesty autem, ale vždy bylo vše v naprosté pohodě. Kamkoliv jsme přišli, byl u něho vidět velký zájem, ať už to byly prohlídky zámků či zoologické zahrady. Měli jsme z toho velkou radost, že nikde neprudí a nevzteká se.
Konečně jsme se dostali do další fáze a to je lezení po kolínkách. Bylo to dlouhé čekání, ale výsledek, ten stojí za to :-). Pár dní po tom co se dostal na kolena přišlo první postavení v postýlce. Nyní, už nemá s postavením žádný problém. Kde může, tam se s oporou postaví a občas udělá i malý krůček do strany.
Na doporučení paní z rané péče jsem Matymu založila motivační deník, kam lepíme fotečky jeho kamarádů, rodiny, zvířátek, míst kam chodíme a spoustu dalších věcí co ho zajímá. Nejoblíbenější hrou jsou obyčejné kostičky a stavění komínu, u toho vydrží hodiny. Musíme se pochlubit, že není problém postavit komín i ze šesti kostek :-). Jak velkou radost nám udělá jen tak obyčejný komín :-).
Dále pořád docházíme na fyzioterapii, kde cvičíme bobatha, jezdíme na hipoterapii a docházíme na chirofonetiku . Po novém roce se chystáme do lázní.
Budeme doufat, že nás nemoci nenajdou a pomalu se začneme těšit na vánoce :-).
Mějte se moc hezky :-).

Napsáno v listopadu 2013