Edík-4

040 IMAG0482 010

Od září Edík nastoupil do školky. Po čtyřech dnech lehnul s horečkami, děsivým kašlem a rýmou. Nakonec bohužel skončil na antibioticích. Čekala jsem, že bude víc marodit než sbírat zkušenosti ve školce, ale naštěstí je od té doby docela zdravý. Klepu kde se dá….

Píšu docela, protože rýma se mu bohužel nevyhýbá, ale po domluvě s učitelkou chodí do školky i s rýmou jako ostatní děti, protože jak říká paní učitelka : „Kdyby každé dítě co má rýmu bylo doma, tak mám prázdnou třídu.“ Letos zkoušíme na imunitu Preventan sirup a zatím se zdá, že zabírá. Tak snad to nezakřiknu.

Co se týče nových dovedností tak stále trénujem nočník, ale stále bez efektu. I když jeden fígl už mám 🙂 Edík hrozně rád splachuje, takže když se vyčurá,  tak mu dovolím spláchnout. Což se mu pěkně daří a vždycky aspoň kapku vytlačí 🙂
Umí se napít z hrnečku, ale taky velmi rád po napití bleskurychle zbytek vylije na zem.
Taky se postupně zlepšuje úchyt pastelky a zjistila jsem že raději „maluje“ na omalovánky, dokonce se zdá, že si vybere i správnou barvu a do toho místa pak čmárá. Kolečko ani rovnou čáru zatím neumí, ale jsem šťastná, že už aspoň vezmu pastelku do ruky. Za to dost vděčím školce!

No a konečně jsem se dočkala i prvního „slova“ – čiči – není to sice úplně krásné čiči,ale spíš ščičišiši….ale cíleně jen a jen na kočičku 🙂 Párkrát také říkal když skákal op,op, ale zatím to nezopakoval.
Co mě ale dosti vadí je jeho vztekání, jak není po jeho tak obrovský vztek, dokonce mě i někdy plácne nebo po mě něco hodí. Snad to brzy přejde,věřím, že je to normální a není to způsobeno třeba špatnou výchovou. Přeci jen je na mentální úrovni kolem roku a tři čtvrtě a to si myslím, že v tomto období dělají i „normální“ děti.
Teď už se těšíme na Vánoce…už aby tu byly, protože mám dojem, že veškeré hračky už má Edík hodně ohrané a nebaví ho…tak je na čase, aby Ježíšek donesl nové!
Všem Vám přeji krásné prožití Vánoc a šťastný nový rok !!!

Napsáno v prosinci 2013