Martínek-6

DSC09926Vánoce u nás probíhaly ve znamení pohody, lenošení, tulení a her. Martínek a Malenka rozdávali dárky a bylo úžasné, jak s přehledem Martínek přečetl komu je který balíček adresován. Loni jsme mu ještě dělali jednoduché malůvky a psali zjednodušeně počáteční písmena, letos přečetl všechna různorodá oslovení a dárky s radostí rozdal, nepočítaje, jak veliká je jeho hromádka (v tom se přece jen liší od cácorek :-)).

DSC00001Víc o vánocích asi povídat nebudu, byly krásné, tiché, radostné, takové, přesně takové, jako v pohádkách . Myslím, že fotky snad lépe než slova vystihují atmosféru. Přidávám též jeden rozmazaný snímek (ty děti jsou jak pytel blech a při večerním světle…:-))

Letošní vánoční prázdniny byly šíleně dlouhé, a tak se nám podařilo, beze spěchu, navštívit tři ZOO – Lešnou, Ostravu a Vyškov. A to byl pro našeho Martínka jistě nejhezčí dárek . Také jsme pracovali do školy, poctivě velice.

 

 

DSC00055 Začali jsme se učit hodiny a obchod, abychom se naučili něco nového. Prodávání a nakupování děti (Malenku a Martínka) velmi bavilo, i když Martínek má ještě problém uvědomit si, že každá mince má svou nominální hodnotu, a že není tedy možné sčítat je na ks. Dle rady paní Pacltové muž vyrobil hodiny s jednoduchým ciferníkem bez rozptylujících obrázků, s jasným velikostním rozdílem ručiček a rozdílem v jejich barevnosti. Zatím Martínek není schopen celkem nic rozeznat (číslo samozřejmě ano,ale nerozlišuje ručičky), musíme na tom ještě zapracovat.

Pokoj a radost vám všem Katka

napsáno: leden 2014